sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Ranskalainen sipulikeitto

En ole tainnut koskaan aiemmin syödä sipulikeittoa. ”Myin” tämän herra 8-v:lle sillä perusteella, että tämä on kuin nakkisopan lientä paahtoleivällä ja juustolla. Ja niinhän tämä olikin. Aivan ihanaa talvipäivän ruokaa. Vielä kun ulkona olis tihkusateen sijaan ollut hanget korkeat nietokset ja auringonpaisteinen pakkaspäivä, niin olisi tuntunut tosi mukavalta tulla ulkoilulta höyryävän sipulikeittokulhon ääreen. Mutta ei moittimista nytkään. Helppo, nopea ja herkullinen ruoka.



Ainekset:
500 g sipulia
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 l lihalientä
mustapippuria
(suolaa)
8 ohutta leipäviipaletta
100 g juustoraastetta

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota ne pehmeiksi koko ajan sekoittaen. Ripottele vehnäjauhot sipulien päälle ja sekoita hyvin. Lisää lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Paahda leipäviipaleet 225-asteisessa uunissa rapeiksi. Kaada keitto uuninkestäviin annoskulhoihin (4 kpl). Nosta kaksi leipäviipaletta jokaiseen kulhoon ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta kulhoja uunin keskiosassa n. 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti