lauantai 14. joulukuuta 2019

Ruusukaali-linssit

Beluga-linssit olivat toden totta kivan näköisiä, ihan kuin pikkuisia mustia helmiä tuolla ruusukaalien joukossa. Ja myöskin hyvin makuisia. Ruusukaalit olisivat saaneet muhia vieläkin kauemmin uunissa. Olisin tykännyt, jos ne olisivat olleet ihan pehmeitä ja vähän ruskistuneitakin. Mutta kun oli niin kova nälkä, etten malttanut enää antaa niiden olla. Ja tälläkin paistoajalla ne olivat uunissa puolet pidempään kuin alkuperäisen reseptin mukaisesti. Kokonaisuus oli todella maukas ja sopi hyvin ragùn kaveriksi.



Ainekset:
2 dl belugalinssejä
4 dl vettä
400 g ruusukaalia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl saksanpähkinöitä
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa

Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi (n. 25 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä.

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja kova kanta. Viipaloi ruusukaalit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Yhdistä ruusukaalit, öljy ja valkosipuli. Levitä ruusukaalit leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Kääntele kevyesti ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Rouhi pähkinät. Paahda niitä uunin jälkilämmössä 5 minuuttia. Kuori avokadot ja poista kivet. Viipaloi hedelmäliha ja pirskottele päälle sitruunamehu.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Yhdistä linssit ja kastike. Lisää ruusukaalit, paahdetut pähkinät ja avokado. Sekoita kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti