sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Caldo verde ja savupaprikapavut

Liemi oli ihanan sakea ja soppa muutenkin hyvä. Ja kovasti yllättävällä tavalla savupaprikalla maustetut pavut olivat jotenkin ihan lihaisan oloisia. Ihan kuin olis nakkeja (jotka eivät myöskään olisi olleet ihan huonoja tässä liemessä keitettynä) syönyt sopan seassa. Tykkäsin taas kerran.



Caldo verde:
6 pientä jauhoista perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni tomaatti
1 rkl oliiviöljyä
½ tl chilipippuria
8 dl kasvislientä
200 g lehtikaalia
¼ dl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria
100 g baby-pinaattia
Savupaprikapavut:
460 g valkoisia papuja suolaliemessä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Valuta pavut. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Levitä pavut uunivuokaan ja paahda 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kuori ja kuutioi caldo verden perunat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi tomaatti.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Lisää peruna, sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatti ja chili. Jatka kuullottamista 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Keitä kannen alla 15 minuuttia (tai kunnes perunat ovat pehmeitä).

Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Siirrä suikaleet kulhoon. Lisää sitruunamehu ja suola. Puristele kaalia muutama minuutti, jotta se pehmenee ja mehustuu.

Siirrä kattila liedeltä ja soseuta perunat sauvasekoittimella. Lisää lehtikaali, suola ja pippuri. Keitä 5 minuuttia.  Lisää pinaatti ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile savupaprikapapujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti