sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Guacamole ja briossisipsit

Tämä olisi hyvä osanen vaikka noutopöytään tai pikkunaposteltavaa vieraille. Käy hyvin myöskin salaattina, sellaisena tämä toimi meidän ruokapöydässämme tällä kertaa. Guacamole oli hyvää ja briossisipsit sopivat sen kanssa kivasti.



Ainekset:
4 avokadoa
1 punasipuli
2 tomaattia
1 rkl säilykejalapenoa
1 ruukku tuoretta korianteria (vain lehdet)
3 rkl limettimehua
3 rkl maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
4 ranskalaista briossia
suihkutettavaa oliiviöljyä
sormisuolaa

Halkaise ja kuori avokadot. Poista kivet. Soseuta hedelmäliha. Kuori ja silppua punasipuli. Kuutioi tomaatit. Silppua jalapenot.

Lisää avokadon sekaan tomaatti, jalapeño, sipuli, korianteri, limettimehu ja jogurtti. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se joukkoon. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin.

Viipaloi briossit ja nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Suihkuta pinnalle oliiviöljyä. Paahda 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Käännä, ripottele pinnalle sormosuolaa ja jatka paahtamista vielä 5 minuuttia. Tarjoile guacamolen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti