lauantai 18. tammikuuta 2020

Pekoni-pekaanijäätelö

No nyt meni eksoottiseksi. Toisaalta taas sitten ei – suurta herkkuani joskus teiniaikoina oli oikein suolaiset mäkkärin ranskalaiset dipattuna suklaasundaehin. Vesi herahtaa kielelle vieläkin, kun ajattelen tuota yhdistelmää. Pitäiskin käydä taas joskus nautiskelemassa. Tämä jäde noudattaa jollain lailla samaa kaavaa. Makeaa jäätelöä ja pinnalla suolaisia pekonimuruja. Ei hullumpaa.



Jäätelö:
4 dl Kiehu-maitoa
1 tl vaniljatahnaa
2 kananmunan keltuaista
½ dl glukoosisiirappia
½ dl sokeria
ripaus suolaa
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Lisäksi:
100 g pekaanipähkinöitä
150 g englanninpekonia

Mittaa maito teräskattilaan. Lisää vaniljatahna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.  Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä n. 10 min. Sekoita välillä, jotta massaan ei muodostu kuorta.

Sekoita keltuaiset, glukoosisiirappi, sokeri ja suola kulhossa. Lisää seos vaniljamaitoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehumispisteeseen samalla hämmentäen. Anna seoksen jäähtyä kylmävesihauteessa. Sekoita muutamia kertoja.

Vatkaa vaniljakastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto maitokastikkeeseen. Vatkaa sen verran, että seos on tasaista. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja aja jäätelöksi.

Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Siirrä pähkinät jäähtymään. Paista pekonit rapeiksi omassa rasvassaan ja nosta talouspaperille valumaan.

Rouhi jäähtyneet pekonit ja pähkinät pieneksi rouheeksi. Lusikoi jäätelömassa jäähdytettyyn, pakastuksen kestävään asiaan. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja ripottele pinnalle pekonimurska. Tarjoile heti tai nosta pakastimeen jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti