tiistai 21. tammikuuta 2020

Saksanpähkinäleipä

Nyt kun ollaan joulusta saakka syöty joululimppua, on ihana välillä päästä myös vaalean leivän kimppuun. Tästä tuli tosi nätti, pullea ja suuri leipä. Ja hyvänmakuinenkin vielä.



Ainekset:
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
8 ½ g kuivahiivaa
1 rkl manteliöljyä
3 dl haaleaa vettä
50 g saksanpähkinöitä

Sekoita monitoimikoneen kulhossa jauhot, leseet, suola, sokeri ja hiiva. Lisää vesi ja öljy ja sekoita, kunnes taikina on kerääntynyt palloksi (älä vaivaa). Ripottele taikinan pinnalle ja sivuille hiukan lisää jauhoja ja anna sen kohota puolisen tuntia.

Rouhi saksanpähkinät ja vaivaa rouhe taikinaan. Muotoile taikina leivinpaperoidulle uunipellille pyöreäksi leiväksi ja anna leivän kohota puoli tuntia. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti