sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Välimerenpiiras

Nostin juuri piiraan uunista, ja vien sen iltapäiväksi syötäväksi vähän suuremmalla porukalla. Näyttää ja tuoksuu ihanalta, joten odotukset ovat korkealla.



Pohja:
1 ½ dl grahamjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
4 rkl vettä
½ tl suolaa
Täyte:
4 punasipulia
1 rkl voita
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
6 pientä tomaattia
2 tl kuivattua basilikaa
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
½ tl suolaa
mustapippuria
200 g fetaa

Kaada jauhot ja suola kulhoon ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Kaada päälle punaviinietikka ja hunaja. Sekoita.

Sekoita yhteen munat, kermaviili, suola, mustapippuri ja basilika. Ota pohja jääkaapista ja kaada pohjalle muna-kermaviiliseos. Ripottele päälle punasipulit ja asettele niiden päälle tomaattisiivut. Kuutioi feta ja ripottele kuutiot piiraan pinnalle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti