sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Jauheliha-ohukaiskakku

Tämä ei ole kovin esteettisen näköinen, mutta sitäkin paremman makuinen. Ihanhan tämä oli kuin lasagnea olisi syönyt. Eikä ihme, pastalevythän ovat käytännössä aika lailla samaa tavaraa. Oli niin hyvää, että melkein koko kakku meni kolmen ja puolen syöjän voimin kerralla.



Ohukaiset:
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 rkl lihafondia
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 kananmunaa
Täyte:
1 iso sipuli
400 g karitsan jauhelihaa
250 g porkkanaraastetta
2 rkl kasvisfondia
1 rkl worcestershirenkastiketta
100 g kantarellituorejuustoa
1 dl vettä
Kastike:
2 dl maitoa
½ rkl lihafondia
½ dl tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Mittaa vehnäjauhot kulhoon. Kaada maito päälle ja sekoita sileäksi. Lisää fondi, balsamiviinietikka ja munat. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista kuivalla, kuumalla (pinnoitetulla) pannulla ohuita lettuja.

Kuori ja silppua sipuli. Paahda jauheliha paistinpannussa, lisää sipulisilppu ja porkkana. Kypsennä 5 minuuttia silloin tällöin käännellen. Lisää kasvisfondi, worcestershirenkastike, tuorejuusto ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Kokoa ohukaisista ja jauhelihatäytteestä lettukeko uuninkestävään tarjoiluastiaan. Kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kuumenna 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti