torstai 6. helmikuuta 2020

Jouluinen appelsiinijäätelö

Minulla oli harmillisesti enää tippa keltaista väriainetta jäljellä (eikä yhtään punaista), joten kovin värikästä en tästä jäätelöstä saanut. Olisin tykännyt, jos olisin saanut siitä oranssia tai edes kunnolla keltaista. Mutta ei se väri menoa haittaa. Jäätelö on aivan superhyvää. Mieleeni tuli Kaivarinrannan 80-luvun jätskikioski ja sen appelsiinijäätelö. Nam. Ihan tällaista samanlaista en valitettavasti varmaan enää millään saa tehtyä, sillä laitoin tähän viimeiset kaksi pussillistani Dr. Oetkerin appelsiininkuoriraastetta jonka Suomeen tuominen on ilmeisestikin lopetettu. Ja kyllä ne pussitetut vaan ovat hiukkasen erilaista tavaraa kuin ihan tuoreesta hedelmästä raastetut. Tuore on noin yleisesti ottaen mielestäni parempaa, mutta tähän pussikama sopi oikein hyvin.



Ainekset:
1 tl vaniljauutetta
5 dl punaista maitoa
5 dl kuohukermaa
12 neilikkaa
10 kananmunan keltuaista
2 ¼ dl sokeria
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
(keltaista geeliväriä)

Kiehauta maito, kerma ja neilikat kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia.

Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljauute kuohkeaksi. Kuumenna seos taas kiehuvaksi ja siivilöi se keltuais-sokerivaahtoon koko ajan vispaten. Lisää appelsiininkuoriraaste. Kaada jäätelömassa takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä. Kaada massa takaisin kulhoon. Jäähdytä jääkaapissa kylmäksi, vähintään 2 tuntia.

Lisää halutessasi geeliväri ja valmista massa jäätelöksi jäätelökoneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti