sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Kesäkurpitsafritit

Näistä tuli erinomaisen makuisia, ja dippikastike sopi hyvin miedon makuisten kesäkurpitsafrittien kanssa. Kilo kesäkurpitsaa vaan kutistuu tosi vähiin, kun siitä valutetaan nesteet pois. Enemmänkin olisi siis saanut olla.



Ainekset:
1 kg kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 ruukku ruohosipulia
1 ½ rkl maissitärkkelystä
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
suihkutettavaa öljyä
Soija-dippikastike:
6 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
ripaus chilipippuria

Raasta kesäkurpitsa. Kumoa raaste siivilään ja ripottele päälle suolaa. Anna seistä vartin verran.

Painele raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita joukkoon munat, jauhot, ruohosipuli ja maissitärkkelys. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään.

Muotoile taikinasta leivinpaperille pihvejä. Suihkuta pihvit kevyesti öljyllä ja friteeraa 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa n. 5 minuuttia / erä. Tarjoile heti dipin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti