keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Kvinoa-halloumisalaatti

Olin taas kovasti tyytyväinen itseeni, niinkin pienestä asiasta kuin siitä että tajusin työntää halloumin uuniin yhdessä munakoisojen kanssa sen sijaan että olisin paistanut sen pannulla. En tykkää pannulla paistamisesta monestakaan syystä: siinä joutuu koko ajan seisomaan hellan vieressä, rasva roiskuu ja yleensä koko kämppään leviää haju joka sillä hetkellä on hyvä mutta muutaman tunnin päästä ei niinkään. Halloumeista tuli aivan täydellisiä: päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Ja kokonaisuutena tämä salaatti oli ihan mahtava.



Ainekset:
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 munakoiso
200 g halloumia
1 rkl suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
3 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 ruukku lehtipersiljaa
Chili-vinegretti:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Huuhtele kvinoa huolellisesti. Kiehauta vesi ja keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä n. 15 minuuttia.

Viipaloi munakoiso 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös halloumi. Levitä kaikki viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja suihkuta ne kevyesti oliiviöljyllä. Mausta munakoisoviipaleet pippurilla ja suolalla. Paahda 250-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes viipaleet saavat hiukan väriä. Käännä viipaleet ympäri. Jatka paahtamista, kunnes viipaleet ovat kullanruskeita. Nosta pelti uunista ja anna hiukan jäähtyä. Pilko viipaleet pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Kuutioi tomaatit ja silppua lehtipersilja.

Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valuta sekaan chili-vinegretti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti