perjantai 14. helmikuuta 2020

Peruna-briefoccaccia

Löysästä pohjataikinasta syntyi ihanan pehmeä ja ilmava leipä. Ja kaikkine päällisineen tämä oli mukavan ruokaisa ja ehdottoman hyvän makuinen lounasleipä.



Taikina:
8 ½ g kuivahiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
2 punasipulia
150 g brie-juustoa
3 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
2 tl kuivattua timjamia

Sekoita kulhossa taikinan hiiva, vesi, öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhot ja alusta melko löysäksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, n. puoli tuntia. Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Levitä leivinpaperi uunipannun pohjalle ja reunoille. Taputtele taikina koko pannun peittäväksi levyksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaisiksi, n. puoli tuntia.

Kuori ja viipaloi punasipulit. Viipaloi brie-juusto. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Jaa perunaviipaleet taikinalevylle. Levitä perunoiden päälle punasipuli ja brie-juusto.

Painele näkyville jäävään taikinaan sormella kuoppia tasaisin välein. Valuta päälle oliiviöljy. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja kuivattu timjami. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti