lauantai 15. helmikuuta 2020

Sienirisottoa ja yrttikanaa

Broilerin rintafileistä tulee kyllä uunissa todella helposti todella hyvää. Yrtit maustoivat broilerit erinomaisiksi. Ja risotto taas on ikisuosikkiani oikeastaan millä tahansa höystettynä. Tällä kertaa kaivelin pakastimesta suppilovahveroita ja herkkutattia risoton sekaan.



Ainekset:
500 g maustamatonta broileria
Marinadi:
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua kirveliä
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
Risotto:
1 iso sipuli
1 rkl oliiviöljyä
6 dl risottoriisiä
10 dl kanalientä
2 dl valkoviiniä
50 g parmesaaniraastetta
200 g sieniä
suolaa
mustapippuria

Sekoita marinadin mausteet öljyyn uunivuoassa. Kääntele broilerit seoksessa ja nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä broilerit ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia (tai kunnes liha on läpikypsää).

Kuumenna risoton kanaliemi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli kattilassa öljyssä. Lisää riisi ja kuullota se läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kanaliemi vähitellen, samalla silloin tällöin sekoitellen.

Paista sieniä erillisellä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää sienet risottoon ja kuumenna. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti