perjantai 7. helmikuuta 2020

Yrttipossua pekonissa

Tämä oli kastikkeineen päivineen todella herkullinen ja sopivan mausteinen yhdistelmä. Tänään syötiin tätä perunoiden ja porkkanoiden kera, ja huomenna ajattelin käyttää viipaleet sämpylöiden täytteenä; jonkunlaisia hampurilaisia siis.



750 g porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
1 ruukku basilikaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl sitruunankuoriraastetta
150 g englanninpekonia
½ rkl oliiviöljyä
Sinappinen tillikastike:
300 g maustamatonta jogurttia
2 tl sitruunamehua
½ nippua tilliä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl makeaa sinappia
suolaa
mustapippuria

Silppua basilika. Leikkaa liha auki levyksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään basilika, parmesaani ja sitruunankuoriraaste. Levitä täyte lihalle ja kääri levy tiiviiksi rullaksi. Kääri pekoniviipaleet liharullan ympäri.

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Nosta liharulla vuokaan, saumapuoli alaspäin. Työnnä lihaan paistomittari ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta (40-50 minuuttia). Kääri rulla folioon ja anna vetäytyä n. 15 minuuttia.

Silppua yrttikastikkeen tilli. Sekoita yhteen ranskankerma, sitruunamehu ja tilli. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti