keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Pihvipiiras

Reseptissä ohjeistettiin kiinnittämään kansitaikina tiukasti vuoan reunoihin. Minäpä tiesin paremmin, ja taivutin taikinan reunat vuoan sisälle. Virhe!! Piiraasta tuli todella kammottavan näköinen, kun liemi nousi kannen päälle. Ei tämä mikään piiras ollut, vaan joku epämääräinen harmahtava keittoviritelmä. Mutta se maku… Aivan mahdottoman hyvää. En siis soimaa itseäni, vaikka ulkonäkö jälleen kerran meni pieleen. Laitan tähän kuvaksi hiukkasen tärähtäneen kuvan annoslautaselta, jolla sapuska sentään näyttää syömäkelpoiselta.



Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
800 g naudanpaistia
suolaa
mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
1 suuri sipuli
2 suurta porkkanaa
1 suuri purjo
1 sellerinvarsi
1 tl kuivattua timjamia
2 dl punaviiniä
1 l lihalientä
4 rkl worcestershirenkastiketta
Taikina:
250 g vehnäjauhoja
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
150 g voita
1 kananmuna
3 rkl maitoa
Voiteluun:
2 rkl maitoa
1 kananmuna

Kuutioi liha. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja paloittele porkkana. Viipaloi purjo. Silppua selleri.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja pyörittele sitten vehnäjauhoissa. Ruskista lihat öljyssä ja nosta sitten sivuun.

Lisää pannulle kaikki vihannekset. Mausta timjamilla. Paista silloin tällöin sekoitellen, kunnes vihannekset alkavat pehmetä ja ruskistua. Kaada lihat takaisin pannulle ja lisää viini, lihaliemi ja worcestershirenkastike. Kiehauta ja anna hautua 2 tuntia. Anna seoksen jäähtyä kokonaan, mieluiten yön yli jääkaapissa.

Sekoita taikinan jauhot, timjami, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään kananmuna ja maito. Lisää munaseos jauho-voiseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi. Kaada täyte uunivuokaan ja nosta taikinalevy kanneksi. Käännä taikinalevyn reunat vuoan sisäpuolelle. Voitele kansi muna-maitoseoksella. Tee kanteen muutama höyryaukko ja paista piirasta 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti