keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Katkarapusalaattia ja punaista pestoa

Nuo pestokikkareet salaatin päällä eivät todellakaan ole kovin houkuttelevan näköisiä. Mutta todella herkullisia. Kokonaisuus oli todella maukas ja mehukas, ja pesto ihanan mausteista.



Ainekset:
180 g isoja katkarapuja
½ rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä paistamiseen
suolaa
150 g jäävuorisalaattia
250 g varhaiskaalia
1 punainen paprika
Punainen pesto:
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 valkosipulinkynttä
½ dl pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
30 g parmesaaniraastetta
3 rkl vettä

Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Säästä öljy. Kuori valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja suikaloi malto. Raasta kaali.

Aja tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää vettä tarpeen mukaan.

Kuumenna öljy katkarapujen paistamista varten pannulla. Paista katkarapuja muutama minuutti ja mausta ne suolalla.

Revi jäävuorisalaatti tarjoiluvadille. Lisää kaali ja paprika. Sekoita hyvin. Asettele salaatin päälle katkaravut ja lisää myös pesto nokareina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti