sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Muurinpohjaletut

Ensimmäistä kertaa ikinä paistoin muurinpohjalettuja. En ole hyvä paistamaan pienempiäkään lättyjä, joten muurinpohjalettujen paistaminen tuntui olevan ihan ylivoimaisen hankalaa. Mutta tulipa kokeiltua, ja maultaanhan nämä olivat ihan todella hyviä.



Ainekset:
1 l punaista maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl ohrajauhoja
1 kananmuna
½ suolaa
Paistamiseen:
100 g voita

Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Anna seoksen turvota viileässä 4-5 tuntia. Lisää muna ja suola taikinaan juuri ennen paistamista. Taikina ei saa olla liian sakeaa, koska silloin se ei leviä tarpeeksi ohuesti pannulle.

Kuumenna muurikkapannu. Levitä pannuun voita. Kaada 1 dl taikinaa pannun yläreunalle. Levitä taikina pannuun ohueksi, reikäiseksi kerrokseksi.  Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä. Käännä lettu ja paista vielä pieni hetki.

Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.

2 kommenttia:

  1. Nam! Ei se näkö niinkään vaan se maku. Vaikkei tämänkään letun näössä vikaa ole. Söisin! :D

    VastaaPoista