perjantai 24. heinäkuuta 2020

Parmesaani-kalagratiini

Näyttää epämääräiseltä, mutta maistuu erinomaiselta. Sipuli-kermakastike pehmensi kalan mukavasti ja parmesaanikuorrutus kruunasi koko komeuden.



Ainekset:
800 g alaskanseitifilettä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
2 sipulia
1 ruukku tilliä
2 rkl voita
2 dl ruokakermaa
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl sokeria
4 rkl korppujauhoja
3 rkl parmesaaniraastetta

Mausta kalafileet molemmin puolin sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Aseta fileet uunivuokaan vierekkäin. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin.

Kuori ja silppua sipuli. Silppua tilli. Kuullota sipuli pehmeäksi ja läpikuultavaksi ruokalusikallisessa voita. Kaada päälle kerma ja keitä, kunnes seos sakenee hiukan. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Sekoita joukkoon myös tilli.

Sekoita yhteen parmesaaniraaste ja korppujauhot.

Nosta vuoka kaloineen jääkaapista. Levitä päälle sipulikastike. Ripottele parmesaani-korppujauhoseos tasaiseksi kerrokseksi pinnalle. Jaa loput voit pieninä lastuina päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja gratiini kauniin kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti