torstai 23. heinäkuuta 2020

Pastiera Napoletana

Jonkun sortin paistettu juustokakkuhan tämäkin on. Ja niin herkullinen. Etenkin tuoreiden mansikoiden kera. Kinuskikastikekin sopisi oikein hyvin. No, mihinkä se ei sopisi.



Taikina:
250 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g sokeria
100 g kylmää voita
2 kananmunaa
Täyte:
100 g arborioriisiä
2,4 dl vettä
ripaus suolaa
3 kananmunaa
500 g ricottajuustoa
75 g sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl rommia
Voiteluun:
1 kananmunan keltuainen

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 15 minuuttia). Jätä jäähtymään.

Nypi voi, jauhot, suola ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina levyksi, kääri kelmuun ja nosta pakastimeen 20 minuutiksi.

Kauli 2/3 taikinasta piirakkavuoan (24 cm) kokoiseksi levyksi. Nosta loput taikinat jääkaappiin odottamaan. Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka takaisin pakastimeen 20 minuutiksi.

Vuoraa taikinapohja foliolla ja täytä vuoka riisillä / herneillä / tms. Esipaista pohjaa 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Poista sitten paino ja folio ja jatka esipaistamista 8 minuuttia. Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen.

Sekoita yhteen täytteen ainekset. Nosta seos jääkaappiin siksi aikaa, kun piiraspohja jäähtyy.

Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota levystä taikinapyörällä suikaleita. Asettele suikaleet ristikkäin piirakan päälle. Voitele taikinaosat keltuaisella. Paista piirasta uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti