perjantai 17. heinäkuuta 2020

Suklainen mikrokakku

Tämä oli tosi mielenkiintoinen kokeilu. Eikä varmasti jäänyt viimeiseksi. Ulkonäöltään kakku oli aika karu, joten olisi kaivannut jonkun sortin koristeita tai kuorrutusta. Mutta maultaan oli todella hyvä. Paistoaika olisi voinut olla hiukan lyhyempi, jotta kakku olisi jäänyt sisältä taikinaisemmaksi. Mutta näinkin se oli muutaman minuutin vaivaansa nähden aivan loistava. Ja vielä pitää mainita, että Lidlin Cream Pudding with Bourbon Vanilla on ehkä parasta kaupan vaniljakastiketta (tai no, vanukastahan se on) mitä olen ikinä maistanut.



Ainekset:
1 ½ dl vehnäjauhoja
39 g tummaa suklaata (Fazerin patukka)
¾ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g Oivariinia
1 kananmuna
½ dl vaahterasiirappia
½ dl maitoa

Sulata Oivariini ja suklaa yhdessä tilavan mikronkestävän vuoan pohjalla. Lisää vaahterasiirappi ja sitten kananmuna. Sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito.

Kypsennä mikrossa 630 W teholla n. 5 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Tarjoile esim. vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti