lauantai 4. heinäkuuta 2020

Waldorf-raviolit

Yritin kahdesti ajaa ravioleita pastakoneella valmiiksi, mutta en onnistunut. Taikina ja täyte menivät aivan muhjuksi. Viimeiset kaksi taikinanpalaa vain kaulin pastakoneella levyiksi ja täytin sitten perinteiseen tapaan. Sillä lailla onnistuin huomattavasti paremmin. En tiedä, mikä meni vikaan koneen ravioliosan kanssa. Täytynee katsoa jotain opetusvideoita Youtubesta ennen seuraavaa yritystä. Mutta mutta, keitin joka tapauksessa myös ne muhjuksi menneet ja eihän se huono ulkonäkö taaskaan makuun vaikuttanut. Nämä olivat aivan ihania, täyte oli sopivan suolaisen ja makean sekaista ja kastike samoin. Ja parmesaanikin unohtui pinnalta… Se ei varmaan olisi ollut ollenkaan huono mauste raviolien päälle. Jos vaan suinkin muistan, niin ripautan hiukan seuraavalla syöntikerralla.



Ainekset:
4 dl durum-vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
½ dl vettä
Täyte:
20 g varsiselleriä
½ dl rusinoita
½ dl saksanpähkinöitä
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 ½ tl sitruunamehua
150 g ricottaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Päälle:
¼ omena
¼ varsiselleri
20 g saksanpähkinöitä
Kastike:
¾ omenaa 
50 g voita
Lisäksi:
½ dl parmesaaniraastetta

Mittaa kulhoon suola ja jauhot. Paina seoksen keskelle kuoppa. Riko siihen munat, keltuaiset ja vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on koostumukseltaan sopivaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään ½ tuntia. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.

Silppua täytteen varsiselleri, rusinat ja pähkinät. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa taikina neljään osaan ja tee raviolit pastakoneen ohjeen mukaisesti.

Kuutioi pinnalle tulevat selleri ja saksanpähkinät. Kuori ja kuutioi omena.

Kuumenna kastikkeen omenakuutiot ja voi pannulla. Paista omenakuutiot pehmeiksi. Soseuta ja sekoittele, kunnes kastike sakenee.

Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä minuutin verran. Valuta ja siirrä ne kastikkeen sekaan. Raasta päälle parmesaani. Koristele omenalla, sellerillä ja saksanpähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti