perjantai 11. syyskuuta 2020

Appelsiiniyllätykset

Suklaa-jogurttijäätelö sellaisenaan on ehkä pikkiriikkisen turhan makeaa. Jos tekisin tuota uudelleen, niin tuplaisin jogurtin määrän. Mutta appelsiininkuoreen piilotettuna se oli just niin kuin pitikin. Aivan ihanaa, siis. Appelsiininpaloista tuli mukavasti raikkautta överimakeaan jätskiin. Koska tein annokset vain pojalle ja itselleni, en jaksanut vaivautua pursottamaan kermavaahtoa nätisti appelsiinin päälle. Mutta jos näitä tekisi vieraammalle porukalle, kannattaisi kermavaahtoa laittaa vähän enemmän ja sen voisi myöskin pursottaa kauniisti ruusukkeeksi.




Ainekset:
1 iso appelsiini
2 dl suklaa-jogurttijäätelöä
1 rkl tomusokeria
Koristeluun:
¼ dl kermaa
2 tl strösseliä
Suklaa-jogurttijäätelö:
2 ½ dl suklaakermaa
250 g maustamatonta jogurttia
397 g kondensoitua maitoa
40 g maitosuklaata (Fazerin punaista)

Rouhi jäätelön suklaa. Vaahdota suklaakerma. Lisää kondensoitu maito ja jatka vaahdottamista muutama minuutti. Kääntele sekaan jogurtti ja suklaarouhe.

Pese appelsiini huolellisesti ja puolita se. Koverra appelsiinista hedelmäliha. Puhdista se täysin kalvottomaksi ja leikkaa aivan pieniksi paloiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria ja sekoita.

Lisää kuoriin jäätelömassaa ja sokeroitua appelsiinia kerroksittain, kunnes ne ovat reunaan asti täynnä. Nosta pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi. Ota appelsiinit sulamaan n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa kermavaahto appelsiinien pinnalle. Koristele strösselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti