lauantai 19. syyskuuta 2020

Raparperikakku

Meikäläisen kakuksi tämä oli tässä vaiheessa vielä ihan hyvän näköinen. Mutta leikkaamisen jälkeen homma levähti totaalisesti käsiin. Jos tekisin tätä vielä uudelleen (eli vinkiksi sille, joka ehkä haluaa kokeilla tämän kakun tekemistä), varaisin aikaa niin paljon että kakku saisi rauhassa jähmettyä jääkaapissa yön yli. Ja lisäisin ehkä myös vaniljakastikkeeseen hiukan liivatetta. Maultaanhan tämä oli aivan älyttömän hyvä; raparperipiirakkaa ja vaniljakastiketta yhdistettynä.




Murotaikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
½ dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
Raparperihyytelö:
700 g raparperia
2 ½ dl sokeria
4 tl liivatejauhetta
4 rkl vettä
Vaniljakastike:
6 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
3,3 dl kahvikermaa
1 rkl vaaleaa Maizenaa
1 tl vaniljauutetta

Sekoita pohjan voi, tomusokeri ja keltuainen. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä irtopohjavuoka niin, että taikina nousee 3-4 cm vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada paperin päälle paistoherneitä. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 20 minuuttia. Poista herneet ja paistopaperi ja jatka paistamista vielä viitisen minuuttia, kunnes pohja saa väriä. Anna jäähtyä.

Laita raparperihyytelön liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Leikkaa raparperit 2 cm viipaleiksi ja laita viipaleet kattilaan. Ripottele väleihin sokeria. Anna hautua kannen alla, kunnes viipaleet pehmenevät. Kuumenna liivateseos juoksevaksi mikrossa ja sekoita se lämpimään raparperihillokkeeseen. Anna jäähtyä. Kun seos alkaa jähmettyä, kaada se murotaikinapohjan päälle.

Vatkaa vaniljakastikkeen ainekset yhteen kattilassa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä. Levitä kastike raparperihyytelön päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti