perjantai 25. syyskuuta 2020

Ruusuvedellä maustetut karitsan paahtopaistit yrtti-chilikastikkeen kera

Tähän reseptiin olisi kuulunut myös kuivattuja ruusun terälehtiä. Niitä en kumminkaan onnistunut löytämään, vaikka kävin useammassakin paikassa etsimässä. Ja ruusupuskien kukinnan aika on mennyt ohi jo niin kauan sitten, että hyväkuntoisia kukkia ei luonnostakaan ollut saatavilla. Mutta tästä tuli joka tapauksessa tosi hyvää.




Ainekset:
700 g karitsan paahtopaistia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
3 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
2 tl sormisuolaa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl ruusuvettä
Yrtti-chilikastike:
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
2 tl kuivattua minttua
1 ½ rkl limettimehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Silppua korianteri.

Laita paahtopaistit isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy, mausteet, suola, valkosipuli ja ruusuvesi. Sekoita hyvin ja anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään tunnin ajan (mielellään yön yli).

Kuumenna uuni 250-asteiseksi kiertoilmalla. Nosta vuoka uuniin ja paista parisenkymmentä minuuttia. Käännä paahtopaistit paistamisen puolivälissä.

Anna lihojen vetäytyä foliolla peitettynä kymmenisen minuuttia. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Lusikoi kastike lihojen päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti