keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Schwarzwaldin peltigalette

 En ole koskaan aiemmin kaulinut taikinaa kahden leivinpaperin välissä. Nyt ajattelin kokeilla, kun mun viimeaikaiset kaulintayritykset ovat menneet aika lailla pieleen. Tämä konsti toimi oikein hyvin. Joskin hiukkasen ärsyttää nyt se ylimääräinen leivinpaperi, joka ei ole enää puhdas mutta ei niin käytettykään että sitä raaskisi viskata roskiin. Käärin sen rullalle ja tungin takaisin leivinpaperipakettiin odottamaan seuraavaa käyttöä. Pohjasta tuli hyvä ja tasainen ja piirakasta kokonaisuudessaan erinomainen.




Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
100 g kylmää voita
3 rkl öljyä
5 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl chilihiutaleita 
1 tl timjamia 
1 tl suolaa 
250 g ricottaa
50 g parmesaaniraastetta
100 g Schwarzwaldin kinkkua
Voiteluun:
1 kananmunan keltuainen
1 tl maitoa

Sekoita keskenään jauhot, suola ja sokeri. Nypi kuivat aineet voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kiekko, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, valkosipulit ja lehtikaalit. Paista 5 minuuttia, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta chilillä, timjamilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi, vähän uunipeltiä isommaksi levyksi. Nosta levy papereineen pellille. Levitä taikinan pinnalle ricotta ja parmesaaniraaste. Lisää lehtikaalipaistos ja kinkkusiivut. Käännä taikinareunoista 3–4 senttiä täytteen päälle. Sekoita keltuainen ja maito. Voitele taikinareunat seoksella.

Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti