sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Turkkilaiset adana-kebabit

Totta tosiaan, nämähän maistuivat ihan turkkilaisilta. Oikeastaan reseptiin ei kuulunut kuin karitsan jauhelihaa, mutta kun pakkasessa sattui olemaan rippeet yhdestä vanhasta naudan jauhiksesta, niin päätin upottaa nekin tähän taikinaan. Kebabit olivat erinomaisia, ja minä keitin niiden ja jogurtin lisäksi vielä porkkanoita ja otin pakastimesta palan kesäkurpitsa-sitruunagalettea.




Ainekset:
400 g karitsan jauhelihaa
150 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
1 tl chilirouhetta
3 valkosipulinkynttä
1 nippu lehtipersiljaa
1 vihreä paprika
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
maustamatonta jogurttia

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua lehtipersilja. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto ihan pieniksi paloiksi.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Vaivaa massaa kunnolla niin (yleiskoneella), että lihan rakenne rikkoutuu ja kaikki ainekset sekoittuvat hyvin toisiinsa. Muotoile massasta pieniä soikion muotoisia pihvejä.

Grillaa pihvejä 200-asteisen uunin grillivastusten alla 7 minuuttia. Käännä pihvit ja jatka grillaamista vielä 7 minuuttia. Tarjoile maustamattoman jogurtin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti