lauantai 3. lokakuuta 2020

Espressoboston

Minä rakastan kinuskia. Tässä pullassa sitä oli kerrankin riittävästi, eikä onnetonta pientä viirua pullan päällä. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinasta olisi pitänyt tehdä yhdeksän pullaa. Minä tein 24. Leivon mieluummin pullat pikkuisina, niitä voi sitten ottaa vaikka useamman. Mutta iso pulla on pakko syödä kerralla, ja sitten osa siitä menee vähän niin kuin hukkaan. Näitä onneksi riittää vielä monelle syöntikerralle. Olivat todella hyviä.




Taikina:
2 ½ dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
Espressokreemi:
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 g pikakahvijauhetta
Voiteluun:
1 kananmuna
Espressokinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
4 g pikakahvijauhetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Alusta sekaan jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahtia. Kauli toinen puolikas ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita kulhossa espressokreemin ainekset ja levitä puolet kreemistä taikinalevylle. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta tasakokoisia pullia. Aseta pullat leivinpaperoituun uunivuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Leivo toinen taikinapala samoin. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20 minuuttia.

Voitele pinta kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä.

Mittaa kattilaan espressokinuskin kerma ja sokeri. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja keitä keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen 10-15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen pikakahvijauhe.

Valuta kinuskikastike pullan pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti