perjantai 30. lokakuuta 2020

Kurpitsa-spelttipata

Se on taas sitten se aika vuodesta, kun piti ostaa iso kurpitsa ja kaivertaa se lyhdyksi. Tästä seuraa ikuisuusongelma: mitä tehdä kaikella sillä kurpitsalla? Viime vuosina olen paistanut sen pienissä erissä kurpitsaranskalaisiksi, mutta nyt ajattelin kokeilla ranskisten lisäksi tätä kurpitsapataa. Tähän upposi häviävän pieni osa kurpitsasta, mutta jotain kumminkin. Ja maultaan tämä oli todella herkullista. Spelttiä kokeilin tässä muodossa nyt ensimmäistä kertaa.




Ainekset:
150 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g kurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
170 g spelttihelmiä
5 dl kasvislientä
1 ½ tl kuivattua rosmariinia
100 g Emmental-raastetta

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi kurpitsa ihan pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuleita pari minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää speltti. Pyörittele spelttiä sipuliseoksessa 1–2 minuuttia. Lisää kurpitsa, kanaliemi ja rosmariini. Keitä 20 minuuttia tai kunnes speltti on napakan kypsää.

Lisää juustoraaste kuuman padan joukkoon. Sekoita, kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti