lauantai 31. lokakuuta 2020

Porkkana-ananaskakku

Viikonlopun teemaan sopivasti koristelin kakun viime syksystä jääneellä muutamalla irtosilmällä. Itse kakkua en vielä maistanut, se saa tekeytyä huomiseen saakka ihan kaikessa rauhassa. Mutta eiköhän tämä ainakin yhtä hyvää ole kuin ihan perinteinenkin porkkanakakku.




Pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
250 g porkkanaa
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
227/140 g ananasmurskaa tölkistä
Täyte ja kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja paahda rouhetta kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää ensin voisula ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska liemineen. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Notkista kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Nosta pohjalevy tarjoilualustalle ja levitä sen päälle kolmasosa täytteestä. Tee toinen kerros samoin. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi ja kuorruta kakku lopulla täyteseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti