perjantai 20. marraskuuta 2020

Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Tähän pohjaan kuului alkuperäisen reseptin mukaan kvinoajauhoja. Olisin halunnut käyttää niitä jotta pohjaan olisi ehkä tullut vähän erilainen maku, mutta en löytänyt niitä kaupasta. Ajattelinkin sitten ensin tehdä tämän perusvehnäjauhoilla, kun ei meillä gluteenittomalle ole tarvetta. Mutta huomasin että meillä on vielä vuosien takaa jäljellä gluteenitonta jauhoseosta, ja totesin että miksei. Tämä on siis nyt gluteeniton piiras. Tuo gluteeniton jauhoseos on varmaan aika lailla perunapitoista. Ihan kuin olisi tehnyt piirakkapohjan perunamuusijauheesta ja voista. Ei huono ollenkaan. Tykkäsin myös täytteestä ja noista päällä olevista tomaateista, jotka saivat marinoitua liemessään useamman tunnin.




Pohja:
4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
200 g voita
1 kananmuna
Täyte:
200 g vuohenjuustoa
250 g ricottaa
3 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 dl tuoretta basilikaa
Tomaattisalaatti:
250 g miniluumutomaatteja
2 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (24 cm). Pistele pohjaan reikiä. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Peitä piiraspohja leivinpaperiarkilla ja nosta päälle painoksi kuivattuja herneitä, papuja tai riisiä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista painot ja paperi.

Silppua basilika. Viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita ricotta ja kanamunat tasaiseksi. Lisää kerma, suola ja basilika. Asettele vuohenjuustoviipaleet esipaistetulle piiraspohjalle. Valuta päälle kananmunaseos. Jatka paistamista 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.

Puolita tomaatit. Sekoita tomaatit basilikan, oliiviöljyn, etikan ja mausteiden kanssa. Nosta seos marinoitumaan jääkaappiin. Lusikoi tomaatit liemineen juuri ennen tarjoilua täysin jäähtyneen piiraan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti