sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Hapankaalikeitto

Olen aina ollut kaalikeiton ystävä. Tämäkään ei tehnyt poikkeusta, vaikka olikin valmistettu hapankaalista. Täytyy kyllä myöntää, että tykkään tuoreesta kaalista tehdystä enemmän. Mielestäni kaalissa on parasta juuri se pieni makeus, joka hapankaalista luonnollisesti puuttuu.




Ainekset:
600 g porsaan kinkkusuikaleita (ei valmiiksi paistettua, vaan niitä raakoja kinkunpaloja)
1 rkl voita
1050 g hapankaalia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 purjo
pala juuriselleriä
50 g kalamataoliiveja
75 g tomaattipyreetä
5 g kuivattuja suppilovahveroita
1 tl suolaa
1 tl kuivattua salviaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua rosmariinia
2 laakerinlehteä
½ tl mustapippuria
1 ½ l lihalientä

Kuori ja viipaloi sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Kuori ja kuutioi ja juuriselleri. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Viipaloi oliivit. Murskaa suppilovahverot.

Ruskista kinkkusuikaleet voissa kattilassa. Siirrä lihat lautaselle odottamaan. Lisää kattilaan hapankaali ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää muut ainekset (myös lihat) ja lihalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Anna hautua miedolla lämmöllä pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti