lauantai 7. marraskuuta 2020

Hedelmäpavlova-suolakinuskijäätelö

Jätski ei tahtonut jäähtyä kunnolla ollenkaan, vaikka annoin sen pyöriä koneessa yli tunnin. Sitten rupesi jo koneen kulho lämpenemään niin paljon, että lisäajasta ei enää olisi ollut hyötyä. Epäilen, että syynä oli jätskikoneparalleni liiallinen jäätelömassan määrä. Vaan eipä tuo haitannut, kun en ollut tätä vieraille tarjoilemassa. Maistoin itse (niin hyvää ettei sanotuksi saa) ja laitoin loput pakastimeen jäätymään kunnolla. Toivottavasti marenginpalat eivät vety kokonaan ennen kuin jäätelö kerkeää jähmettyä.




Marenki:
3 kananmunan valkuaista
45 g Siro-sokeria
60 g tomusokeria
Hedelmät:
1 mango
227/140 g säilykeananasta
2 banaania
1 passionhedelmä
20 g mantelilastuja
Suolakinuski:
397 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 tl sormisuolaa
Jäätelö:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
3 kananmunan keltuaista
2 rkl glukoosisiirappia
4 dl maitoa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää Siro-sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Siivilöi lopuksi sekaan tomusokeri ja kääntele varovaisesti tasaiseksi nuolijalla. Levitä marenki ohueksi levyksi leivinpaperoiduille uunipelleille ja paista 125-asteisessa kiertoilmauunissa 1,5 tuntia.

Sekoita suola kondensoituun maitoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja rahka keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja glukoosisiirappi keskenään.

Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahdot, maito ja 1 dl suolakinuskia. Kaada seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa.

Kuori ja kuutioi mango. Valuta ja pilko ananas. Kuori ja viipaloi banaanit. Sekoita hedelmät keskenään ja kaavi sekaan passionhedelmän siemenet. Paahda mantelilastuja kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. 

Pilko marenki tarjoiluvadille. Levitä päälle hedelmät ja jäätelö. Lusikoi pinnalle loput suolakinuskit ja ripottele koristeeksi mantelilastut. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti