sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Hirvipaistia ja mustaherukkakastiketta

Hirvipaistissa ei moittimista, oli ihan jees. Mutta mustaherukkakastike oli todella hyvää. Se oli mukavasti mausteista ja marjaisaa ja sopi todella hyvin niin hirvipaistin kuin ranskalaisten ja jopa salaatin kastikkeeksi.




Ainekset:
950 g hirvipaistia
1 rkl voita
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 dl punaviiniä
1 dl balsamiviinietikkaa
3 kanelitankoa
4 tähtianista
2 rkl soijakastiketta
2 laakerinlehteä
Mustaherukkakastike:
200 g mustaherukoita
½ dl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl riistalientä
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 kanelitanko
½ dl punaviiniä
50 g voita
suolaa
mustapippuria

Kuori marinadin valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen marinadin ainekset. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Laita paisti kulhoon ja kaada päälle marinadi. Nosta liha peitettynä jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi.

Kuumenna kastikkeen marjoja ja sokeria kasarissa, kunnes sokeri on sulanut. Murskaa marjat lusikalla. Lisää viinietikka, riistaliemi, appelsiininkuoriraaste ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 25 minuuttia. Lisää viini ja jatka keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Poista kanelitanko. Soseuta ja kiehauta. Sekoita joukkoon voi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota filee marinadista. Sulata voi uuninkestävällä pannulla. Ruskista liha voissa tasaisesti joka puolelta. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on n. 56 astetta (n. 35 minuuttia). Ota filee uunista ja anna tekeytyä folioon käärittynä 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti