tiistai 22. joulukuuta 2020

Bataattivuoka vaahtokarkeilla

Tätä bataattivuokaa meinasin tehdä jo viime jouluksi, mutta päädyin silloin kuitenkin toiseen versioon bataattilaatikosta. Silloin kumminkin jo päätin, että tänä vuonna on kokeiltava tätä jenkkityyliin ekstramakeaa vuokaa. Bataattisose sellaisenaankin oli jo hyvää, enkä usko että nuo vaahtokarkit ja saksanpähkinät ainakaan pahentavat asiaa.




Ainekset:
1500 g bataattia
2 rkl voita
suolaa
120 g smetanaa
½ dl sitruunamehua
ripaus muskottipähkinää
1 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
90 g vaahtokarkkeja
40 g saksanpähkinöitä

Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä kuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää soseeseen voi. Mausta suolalla, smetanalla, sitruunamehulla, muskottipähkinällä, sokerilla ja vaniljasokerilla. Rouhi saksanpähkinät.

Voitele laakea uunivuoka ja kaada sose vuokaan. Ripottele pinnalle vaahtokarkit ja niiden lomaan saksanpähkinät. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin puoli tuntia. Peitä vuoka foliolla paistamisen loppupuolella, jotta vaahtokarkit eivät pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti