lauantai 12. joulukuuta 2020

Herkkusienirisotto

Risotto on kyllä aina ihan perusvarma herkku. Vähän mietin olisko pitänyt kaupan herkkusienien sijaan käyttää pakastimesta pursuilevia suppiksia, mutta päädyin sitten kumminkin herkkusieniin kun jostain syystä teki niitä kovasti mieli. Ja olivathan ne kyllä hyviä risoton seassa.




Ainekset:
400 g herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 l kanalientä
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 dl parmesaaniraastetta
1 ruukku ruohosipulia

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja salottisipuli. Silppua ruohosipuli. Kuumenna kanaliemi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa. Lisää sienet ja valkosipuli ja kuullota sekoitellen n. 3 minuuttia, kunnes sienet pehmenevät. Siirrä sienet lautaselle odottamaan.

Lisää pannulle salottisipuli ja kuullota hetki. Lisää riisi ja kuullota sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja kuumenna, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kanalientä vähän kerrallaan, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin.

Sekoita parmesaaniraaste ja sienet risottoon. Ripottele pinnalle ruohosipuli ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti