tiistai 15. joulukuuta 2020

Kylmäkohotettu focaccia

Tarkoitus oli tehdä tämä kokonaan vehnäjauhoista. Mutta rupesinkin tekemään taikinaa aiemmin kuin oli tarkoitus (ennen kauppareissua) ja huomasin jauhoja kulhoon laittaessani että pari sataa grammaa puuttuu. Onneksi oli sämpyläjauhoja. Ja oikeastaan ihan hyvä niin, sämpyläjauhot toivat mukanaan mukavaa rouheisuutta.  Vinkkinä, kattila on erinomainen kohotusastia. Minulla ei ainakaan ole suuria kannellisia kulhoja. Tämä oli kaiken kaikkiaan tosi hyvä ja ihan überhelppo leipä (= kuuluu sarjaan helpompi leipoa kuin lähteä hakemaan kaupasta valmiina).




Ainekset:
800 g vehnäjauhoja
200 g sämpyläjauhoja
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
6 dl lämmintä vettä
½ dl oliiviöljyä
Pinnalle:
sormisuolaa

Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, suola ja hiiva. Lisää lämmin vesi ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Kaada öljy isoon kannelliseen astiaan. Siirrä taikina astian ja käännä kerran, jotta se öljyyntyy kauttaaltaan. Laita kansi astian päälle ja nosta taikina jääkaappiin yön yli.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle loput kohoamisastiaan jääneet öljyt. Anna kohota tunnin ajan.

Painele taikinaan sormella koloja. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 230-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti