lauantai 26. joulukuuta 2020

Melanzane

Jouluruoat on osin syöty ja osin pakattu pakastimeen odottamaan syömistä. Tapaninpäivänä nautiskellaan melanzanesta. Hiukan muokkasin alkuperäistä reseptiä ja vaihdoin mm. vuohenjuuston mozzarellaan, jota mielestäni olen tavannut melanzanen pinnalla aiemminkin.




Ainekset:
900 g munakoisoa
suihkutettavaa oliiviöljyä
Kastike:
800 g kokonaisina säilöttyjä tomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 ruukku basilikaa
150 g minimozzarellapalloja

Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoiduille uunipelleille ja suihkuta kevyesti öljyllä. Mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Käännä viipaleet paahtamisen puolivälissä.

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Irrottele basilikan lehdet varsista. Silppua varret.

Kuumenna valkosipuli ja öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää tomaatit (säästä liemi). Kypsennä viitisen minuuttia, koko ajan sekoittaen. Lisää balsamiviinietikka ja sitten tomaattien liemi pienissä erissä sitä mukaa, kun neste imeytyy. Siirrä kattila liedeltä, kun kaikki neste on imeytynyt ja kastike on paksua. Sekoita joukkoon basilikanvarret.

Levitä hiukan kastiketta uunivuoan pohjalle. Lado munakoisot ja kastike kerroksittain vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Levitä mozzarellapallot vuoan päälle ja jatka paistamista 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle basilikanlehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti