tiistai 8. joulukuuta 2020

Nopea possu-maissiwokki

80-luvulla kouluruokaloissa tarjottiin ”risottoa”, joka sisälsi pitkäjyväistä riisiä, jauhelihaa ja hemapaa. Hämmästyksekseni olen jälkikäteen kuullut että suurin osa porukasta piti sitä kammottavana. Minun mielestäni se oli ala-asteaikaisten kouluruokien parhaimmistoa (tykkäsin kyllä myös kanaviillokista). Tämä possu-maissiwokki oli aika lähellä sitä muistikuvieni kouluruokalan risottoa. Ei siis liene vaikea päätellä, että tämäkin oli mielestäni hyvää.




Pikamarinoitu liha:
400 g kalvotonta porsaan ulkofilettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl soijakastiketta
2 tl vaaleaa siirappia
1 tl inkivääritahnaa
Lisäksi:
2 dl riisiä
4 dl vettä
suolaa
2 suippopaprikaa
300 g säilykemaissia
200 g vihreitä papuja

Kuori ja silppua marinadin sipuli. Sekoita kannellisessa astiassa yhteen sipuli, soija, siirappi ja inkivääritahna. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Kuutioi liha ja sekoita se marinadin joukkoon. Anna lihan marinoitua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia, sekoita pari kertaa.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Valuta maissi.

Ruskista lihat marinadeineen suurella pannulla. Lisää paprika, maissi ja pavut. Anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoitellen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Sekoita lopuksi joukkoon riisi ja kuumenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti