torstai 24. joulukuuta 2020

Portterilohi

Tämä kuulosti mielestäni hauskalla tavalla valmistetulta graavilohelta, ja siksi päätin kokeilla sitä tämän vuoden joulupöytään. Toivottavasti ei mennyt saveen.




Ainekset:
500 g ruodotonta kirjolohifileetä
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
½ rkl sokeria 6 g 24,36
½ tl valkopippuria
1 ruukku tilliä
Lisäksi:
330 ml portteria

Ripottele suolaa leivinpaperille ja nosta lohifilee suolan päälle nahkapuoli alaspäin.

Hiero kalan pintaan suola, sokeri ja valkopippuri. Leikkaa tillinippu muutamaan osaan ja levitä tilli kalan päälle. Kiedo kala tiukasti leivinpaperiin. Nosta paketti jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele välillä, jotta kala maustuu tasaisesti.

Kaavi mausteet veitsellä pois kalan pinnasta. Kaada portteri laakeaan vuokaan ja nosta kalafilee lihapuoli alaspäin portteriin. Peitä vuoka kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Poista lohesta nahka ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti