perjantai 22. tammikuuta 2021

Boeuf lyonnaise

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kypsää naudanpaistia, mutta koska sellaista ei sattunut olemaan tähteinä, niin ostin kaupasta palan tuoretta lihaa ja paistoin sen mukaan. Tässähän ei ollut mitään ihmeellistä, vaan kyseessä on lähinnä pyttipannu ranskalaiseen tyyliin. Yksinkertaisuudestaan huolimatta (tai ehkä juuri sen vuoksi) tämä oli todella hyvää.




Ainekset:
450 g naudan sisäpaistia
600 g perunoita
2 sipulia
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 ruukku persiljaa

Kuori ja kuutioi perunat pienehköiksi paloiksi. Kuutioi liha samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Silppua persilja.

Keitä perunakuutiot lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ruskista perunat voissa. Siirrä sivuun. Siirrä pannulle sipulit ja paista, kunnes ne pehmenevät mutta eivät vielä ruskistu. Siirrä sipulit sivuun.

Ruskista liha samalla pannulla. Lisää perunat ja sipulit. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita varovasti. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persilja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti