tiistai 12. tammikuuta 2021

Persimonmuffinssit

Monesti muffinsseissa on vähän kuiva ja mureneva taikina, niin näissäkin. Mutta hyvältä maistuivat, ja taikinaan lisätyt persimonikuutiot ja lisäksi pöytään laittamani jäätelö korjasivat taikinan kuivuuden mukavasti. Resepti oli oikeastaan tehty mansikkamuffinsseille, mutta koska mansikat ovat tähän aikaan vuodesta kammottavan hintaisia (ja todennäköisesti melko mauttomia), käytinkin niiden sijaan persimonia (joka taas on parhaimmillaan just nyt).




Ainekset:
175 g persimonia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Kuori persimon ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää maito, voisula ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan persimonkuutiot. Jaa taikina muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes muffinssit ovat hyvin kohonneita ja kauniin värisiä (n. 20 minuuttia). Anna jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Sekoita tomusokeriin maitoa, kunnes kuorrutuksen koostumus on sopivaa. Valuta kuorrutus muffinssien päälle ja anna jähmettyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti