lauantai 16. tammikuuta 2021

Sisilialainen cassata

Lakkalikööri ei ole kyllä yhtään sisilialainen vaihtoehto. Mutta en halunnut ruveta ostamaan kirsikkalikööripulloa ruokalusikallisen vuoksi. Minun cassatani ei ollut mikään maailman kaunein leivonnainen eikä ehkä maailman paraskaan. Täyte oli hyvää, mutta kakkulevy olisi kaivannut vähän lisäkosteutusta. Ei huono, mutta parempikin olisi voinut olla.




Sokerikakkulevy:
6 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
160 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Cassata:
500 g ricottaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g taloussuklaata
25 g sukaatteja
10 cocktail-kirsikkaa
1 rkl lakkalikööriä
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Vatkaa sokerikakun munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 7-8 minuuttia. Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille. Anna jäähtyä ja poista paistopaperi varovaisesti.

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä vuoan seinämien kokoiset levyt ja vuoraa vuoka kakkulevyillä. Käytä loput levystä kanneksi.

Rouhi cassatan suklaa ja pilko kirsikat. Sekoita ricotta tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää suklaa, sukaatit ja kirsikat. Mausta lakkaliköörillä.

Levitä juustoseos vuokaan kakkulevyjen sisälle. Paina kakkulevykansi päälle ja nosta jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti