sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Valkoiset pavut italialaisittain

Meillä tykätään kovasti pavuista. Niinpä tämä resepti kuulosti minun korvaani tosi hyvältä. Hyvää oli lopputuloskin, joskin ehkä kumminkin tykkään pavuista enemmän englantilaiseen tyyliin tomaattikastikkeessa.




Ainekset:
500 g kuivattuja valkoisia papuja
1 ruukku persiljaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
100 g voita sulatettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
7 dl vettä

Liota papuja runsaassa vedessä yön yli.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja.

Kaada papujen liotusvesi pois. Pane pavut kattilaan sipulin, valkosipulinkynsien ja persiljan kanssa. Lisää voi, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Lisää vuokaan niin paljon vettä, että pavut juuri ja juuri peittyvät. Peitä vuoka tiiviisti kannella. Pane kattila suurempaan, kuumalla vedellä täytettyyn kattilaan.

Hauduta poreilevassa vesihauteessa 2 ½ tuntia. Lisää haudutuskattilaan vettä sitä mukaa kuin sitä haihtuu. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti