perjantai 19. helmikuuta 2021

Kreikkalainen peruna-fetagratiini

Tässä oli kyllä maut kohdillaan. Aivan ihana lisuke mille tahansa. Tai miksei vaikka ateriana ihan sellaisenaan. Minä laitoin joulusta jääneet graavilohet muutamaksi minuutiksi air fryeriin ja niistä tuli juuri mukavat suolapalat gratiinin kaveriksi.




Gratiini:
600 g perunaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
200 g vihreitä papuja
½ dl kalamataoliiveja
100 g fetaa öljyssä (Apetina aurinkokuivattu tomaatti)
Yrttiöljy:
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 persiljanoksaa
2 valkosipulinkynttä
fetakuutioiden öljy
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja viipaloi sipuli. Sulata pavut.

Soseuta yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että saat massasta tasaisen. Sekoita yrttiöljy perunoiden joukkoon. Anna maustua hetki.

Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti