sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Pokebowl lohesta

Olin jo useamman kerran katsellut kaupassa noita suklaa-appelsiineja. Nyt tuli sopiva tilaisuus ostaa niitä muuhunkin käyttöön kuin ”vaan” syötäväksi. Voin kertoa, ettei kannata. Eivät olleet kuorensa väriä lukuunottamatta yhtään sen kummempia kuin tavalliset, hyvät appelsiinit. Lohesta tuli tässä marinadissa tosi maukasta ja kaikki ainekset sopivat hyvin yhteen. Kerrassaan maittava ateria.




Ainekset:
500 g lohifilettä
½ tl suolaa
½ dl soijakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl seesamiöljyä
2 tl srirachaa
1 salottisipuli
½ rkl inkivääritahnaa
1 rkl seesaminsiemeniä
2 kevätsipulia
Lisäksi:
3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
2 avokadoa
1 rkl limettimehua
1 punasipuli
1 kurkku
380/230 g papusekoitusta
3 suklaa-appelsiinia
2 kevätsipulia
1 rkl seesaminsiemeniä

Poista lohifileestä nahka ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa lohi 2*2 cm kuutioiksi. Suolaa kuutiot.

Kuori ja silppua salottisipuli. Viipaloi kevätsipuli. Sekoita uuninkestävässä vuoassa keskenään soija, sokeri, seesamiöljy ja sriracha. Lisää salottisipuli, inkivääri, seesaminsiemenet ja kevätsipuli. Sekoita lohikuutiot kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa noin kaksi tuntia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Poista avokadoista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutioihin limettimehu. Kuori ja silppua punasipuli. Leikkaa kurkku pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Silppua kevätsipulit.

Kokoa annoskulhojen pohjalle riisiä ja lisää riisin päälle lohta, avokadoa, sipulia, kurkkua, papusekoitusta ja appelsiinia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulisilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti