lauantai 27. helmikuuta 2021

Ricottagnudit orakas-voikastikkeessa

Sienien ystävälle tämä ruoka on aivan täysosuma. Gnudit olivat ihanan pehmeitä ja sienikastike vaan kerta kaikkiaan mahtavaa. Käytin kastikkeeseen pakastettuja orakkaita, kun niitä nyt sattui olemaan. Mutta aivan yhtä hyvin tähän sopisivat kantarellit tai vaikka herkkusienet.




Ainekset:
250 g ricottaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 kananmunan keltuainen
2 tl oliiviöljyä
¼ tl muskottipähkinää
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 l vettä
1 tl suolaa
Kastike:
300 g orakkaita (pakastimesta)
8 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl gnudien keitinvettä

Yhdistä ricotta ja parmesaaniraaste. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ja muskotti. Sekoita joukkoon 1 dl jauhoja.

Ripottele loput jauhot leivinpaperille laakealle alustalle. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin cocktailpyöryköiden kokoisia palloja. Siirrä pallot leivinpaperille ja pyörittele ne jauhoissa. Laita pallot peittämättä kylmään vähintään kuudeksi tunniksi.
 
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä gnudeja vedessä, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta kypsät gnudit lautaselle reikäkauhalla. Ota 1 dl keitinvettä talteen.

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna n. 1 rkl voita suurella pannulla. Paista sieniä voissa 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja jatka paistamista, kunnes sienet hiukan ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista minuutin verran. Kaada gnudien keitinvesi pannulle. Lisää myös mustapippuri, suola ja loput voit. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Mausta timjamilla.

Lisää gnudit kastikkeeseen. Kypsennä muutama minuutti kannen alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti