sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Hedelmäinen Aura-leipä

Tässä oli taas just sopivassa suhteessa suolaista ja makeaa. Leivän kanssa syötiin maalaishyytelöä (ihan kaupasta ostettuna), kukkakaalia grillimausteella ja salaattia. Aika täydellistä.




Taikina:
3 ½ dl vettä
12 g kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja
Päälle:
200 g tummia viinirypäleitä
2 omenaa
2 rkl oliiviöljyä
170 g Aura-juustoa
2 oksaa rosmariinia

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri, suola ja oliiviöljy. Alusta jauhot taikinaan vähitellen.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja taputtele se kostutetuin käsin pannun kokoiseksi leiväksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.

Puolita viinirypäleet. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi hedelmät renkaiksi. Voitele kohonneen leivän pinta öljyllä ja painele siihen viinirypäleitä ja omenaviipaleita. Paloittele juusto leivän pinnalle. Ripottele lopuksi päälle rosmariininlehdet.

Paista 200-asteisen uunin alatasossa 25 minuuttia. Nosta pelti uunin keskitasolle ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea ja hedelmät ovat paahtuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti