keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Juusto-pekonihampurilaiset

Olipa tosi täyttäviä hampurilaisia. Ja hyviä. Mutta vaati ehdottomasti lisää kastiketta. Onneksi tuota barbecuekastiketta (joka muuten oli tosi helppoa ja hyvää) jäi melko lailla yli pihveistä.




Barbecuekastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
Barbecue-pekonipihvit:
600 g jauhelihaa
50 g barbecuekastiketta
4 viipaletta pekonia
2 rkl barbecuekastiketta
2 cheddar-sulatejuustoviipaletta
Lisäksi:
4 salaatinlehteä
4 tomaattiviipaletta

Kuori barbecuekastikkeen valkosipulinkynnet. Purista kynnet kattilaan ja lisää loput ainekset. Kiehauta seos kastikkeeksi.

Sekoita kulhossa jauheliha ja ½ dl barbecuekastiketta. Muotoile taikinasta 8 ohutta hampurilaispihviä.

Paista pekonit rapeiksi. Murenna pekonit pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 rkl barbecuekastiketta. Jaa seos neljälle hampurilaispihville.

Paloittele juustoviipaleet ja jaa ne pihveille kastikkeen päälle. Paina päälle toiset pihvit ja painele reunat hyvin kiinni.

Grillaa hampurilaispihvejä 225-asteisen uunin grillivastusten alla n. 10 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä n. 5 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä. Lämmitä sämpylät.

Jaa salaatinlehdet, pihvit ja tomaattiviipaleet sämpylöiden väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti