keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Kreikkalainen salaatti pitaleivässä

Pitaleivistä tein taas melko lailla pikkuisia, kun nämä oli tarkoitettu eilisen keiton kaveriksi. Oikein hyviä niistä tulikin, ja täytteineen olivat tosi makoisia.




Kokojyväpitaleivät:
10 g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
1 ½ tl suolaa
½ rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
3 ½ dl grahamjauhoja
3 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g jäävuorisalaattia
250 g kirsikkatomaatteja
50 g mustia, kivettömiä oliiveja
100 g fetakuutioita öljyssä (Apetina red pepper)
Kastike:
fetakuutioiden öljy
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kymmmeneen osaan. Kauli osat pyöreiksi, n. sentin paksuisiksi levyiksi. Nosta levyt leivinpaperoiduille uunipelleille ja anna kohota vielä puoli tuntia. Leikkaa lovi n. 2 ½ cm päähän reunasta, jotta leipä olisi helppo avata. Paista 275-asteisen uunin alatasossa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ritilällä.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen fetakuutioiden öljy, sitruunamehu, oregano ja mustapippuri. Purista sekaan valkosipulinkynsi.

Revi salaatti paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa oliivit renkaiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen ja kääntele sekaan kastike.

Lämmitä pitaleivät ja leikkaa ne kärjestä auki. Aseta taskuun tasainen kerros salaattia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti