sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Rahkauunijuusto

Olen tykännyt tosi paljon ternimaidosta tehdystä uunijuustosta. Mutta tämä oli vähintäänkin yhtä hyvää, ellei jopa parempaa. Koostumus oli ihanan kuohkea ja pehmeä ja makukin oli ihana.




Ainekset:
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2 rkl sokeria
½ dl vettä
2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
hilloa

Vatkaa maitorahkaan munat, sokeri ja vesi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa ja kääntele se rahkavaahtoon. 

Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, kunnes juusto on täysin hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

Tarjoile lämpimänä hillon (tai kanelin, sokerin ja maidon) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti